Sveriges största motionslopp

16-05-22

Hudiksvall har “spurtat som tusan” – når 4 500 deltagare

Arrangörsföreningen, Strands IF:s friidrottssektion, har ordnat uppemot 150 funktionärer som ska hjälpa de 4 500 deltagarna att få en så bra upplevelse som möjligt.

I morgon, måndag, är det dags för det artonde upplagan av Blodomloppet i Hudiksvall. Blodcentralen är på plats och hoppas på många nya blodgivare.

– En nyhet för i år är att vi anordnar Lilla Blodomloppet, med barn upp till 10 år som springer cirka 800 meter. De kan nog bli uppemot 100 stycken, berättar Lars Nordström från arrangörsföreningen Strands IF.

Banan för 10 kilometer var omgjord i fjol och man fortsätter i år på samma upplägg.

– Det är omkring 4 500 deltagare anmälda, vilket är i paritet med i fjol. Det var lite trögt med anmälningar i början, kanske på grund av vädret, men vi har spurtat som tusan och är jättenöjda att kunna locka så många.

Närmare 150 funktionärer på plats; på arena och runt banan som trafikvakter.dsc04325

– Som tidigare år har vi orkestrar runt banan, både inne i stan för allmänheten och för deltagarna. Det blir clowner och underhållning och mycket mer, avslutar Lars Nordström.

Sex blodcentraler i länet

För blodcentralerna är Blodomloppet viktigt för att göra behovet av blodgivning mer känt. Sett över hela landet ger ungefär 3 av 100 vuxna blod minst en gång per år.

I Gävleborgs län finns sex blodcentraler – i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Ljusdal, Sandviken och Söderhamn.

Hela Hälsingland har gjort förhandsreportage om loppet och bevakar det under hela dagen. Tidningen direktsänder hela Blodomloppet med start kl. 17:20 på helahalsingland.se.

Video: Intervju med Lars Nordström, Strands IF.

droppe

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor