Erik – blodgivarambassadör och överlevare tack vare blodgivare

Erik Ståhl

Erik Ståhl behöver hjälp från många blodgivare.

Erik – blodgivarambassadör och överlevare tack vare blodgivare

Erik Ståhl har under många år ställt upp med sin historia. Han håller många gripande föreläsningar om att leva med en svår kronisk sjukdom. Men för att överleva krävs många blodgivares insatser. Möt honom här.

Killen på bilden, Erik Ståhl, det är jag. En till synes rätt frisk ung man. På bilden blöder hans ena lunga, skelettet gör ont och han går på starka mediciner för att ens kunna stå upp. Inombords gör kroppen uppror och han måste gå till krig med sitt mentala för att övervinna smärtor, blödningar och infektioner.

Granskar min kropp och ser att jag blivit trött och utmattad. Jag åker runt i hela landet och föreläser om hur man lär sig få ut det mesta av livet. Min kropp är usel och ställer till mycket bekymmer. Jag får behandling, blir bättre för en stund, får leva ut lite till. Jag får njuta av att kunna föreläsa, möta människor och vara tacksam. Utan behandlingen skulle jag inte levt idag och får jag inte behandlingen blir jag bara sämre och sämre.

Jag kommer ihåg när jag för första gången stod på scen och publiken framför mig stod och ”klappjublade” efter min föreställning. Ja, jag säger föreställning. Det är lite sång, lite dans och lite naket. Jag vill inte lära åhörarna att leva som om det vore deras sista dag, jag vill lära dem leva som om det är deras bästa dag. Utan antikropparna från 6000 blodgivare varje månad hade jag inte fått uppleva saker som den kvällen, eller min brorsdotters skratt eller min sambos underbara leende. Utan blodgivarna skulle jag dö.

Tack för att du ger blod, och tack för att just du, som inte kan eller får, hjälper mig att informera andra att de borde. Tillsammans är vi livgivare och får uppleva det som kallas livet.

Erik Ståhl
www.erikstahl.se

Grundare

Presentatör

Huvudpartner

Nationell partner