Sveriges största motionslopp

15-05-08

Deltagarrekord att vänta i Karlskrona!

Nytt deltagarrekord att vänta i Karlskrona

Blodomloppet i Karlskrona har vuxit från år till år och är numera Blekinges största motionslopp. Arrangörsföreningen, KA 2 IF, tror att en av anledningarna för det stora intresset är loppets goda syfte – att uppmärksamma blodgivning.

– Att springa för en god sak tilltalar så klart många, säger Göran Lindqvist, evenemangssamordnare KA 2 IF. Huvudsyftet med loppet är att belysa vikten av blodgivning och därför är det extra kul att vi redan nu ser att fjolårets deltagarrekord kommer slås, fortsätter han.

Blodomloppet arrangeras på 13 orter runt om i landet och Karlskrona är först ut den 11 maj. Syftet med loppen är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil, något som gör att Blodomloppet sticker ut från de traditionella loppen.

– Vi brukar säga att Blodomloppet är motionsloppet med ett större mål, säger Claes Fagerström, ordförande Blodomloppet Sverige. Blodgivare räddar varje år omkring 100 000 liv och vår vision med Blodomloppet är ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod, berättar han.

 

Blodomloppet Karlskrona 2014. Foto: Håkan Erwing
Blodomloppet Karlskrona 2014. Foto: Håkan Erwing

Många aktiva blodgivare – men de kan bli fler

Av de drygt 4 000 som sprang förra årets upplaga av Blodomloppet i Karlskrona var ungefär 600 blodgivare. En fantastisk siffra som man nu från Blodcentralens håll hoppas kunna öka i och med årets lopp.

– Vi behöver fler blodgivare i länet och Blodomloppet är ett utmärkt sätt för oss att nå ut mer med vårt budskap, säger Inger Mattsson från Blodcentralen i Karlskrona. Loppet brukar ge oss en hel del nya blodgivare och det hoppas vi såklart på i år också, berättar hon.

Blodomloppet Karlskrona erbjuder en bana på 5 kilometer, en för 10 km och barnloppet Lilla Blodomloppet. Blodomloppet är dessutom en stor friskvårdssatsning för många företag och lika mycket en social aktivitet som ett motionslopp – ett motionslopp med ett större mål och med visionen om ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod.

Läs mer om Blodomloppet Karlskrona.

Skicka e-post till Blodomloppet Karlskrona: karlskrona@blodomloppet.se

Läs mer om alla Blodomlopp i Sverige och anmäl dig till det som är närmast!

Publicerad: 5 maj, 2015

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor