Sveriges största motionslopp

15-08-26

Dags för Blodomloppet Visby att uppmärksamma vikten av blodgivning!

Dags för Blodomloppet Visby att uppmärksamma vikten av blodgivning!

Snart är det dags för Blodomloppet i Visby och förutom många glada deltagare siktar man dessutom på ökad kännedom om blodgivning. Blodomloppet är nämligen inget vanligt motionslopp utan arrangeras i syfte att uppmärksamma vikten av just blodgivning.

Blodomloppet i Visby är enligt arrangörsföreningen VIF Gute Friidrott det största enskilda idrottsevenemanget på Gotland och förberedelserna har gått bra. Motionsarrangemanget arrangeras tillsammans med Blodcentralen.

”Loppet engagerar många”
– Det har gått fantastiskt bra, många efteranmäler sig nu sista veckan och väldigt många har anmält företagslag, så loppet engagerar många, berättar Gustav Melén från Visby IF Gute Friidrottsklubb.

Årets upplaga av Blodomloppet är det tionde i Visby och man räknar med ungefär lika många, eller möjligen något fler, deltagare gentemot tidigare år. Förutom 5 och 10 kilometer anordnas även Lilla Blodomloppet för barn upp till och med 10 år.

– Lilla Blodomloppet går framåt väldigt starkt och det är viktigt för oss som ungdomsförening att ge möjlighet för barn och ungdomar att bli aktiva i friidrotten, säger Gustav Melén.

Många deltar också i Blodomloppet av en annan anledning.

Motionsloppet med ett större mål
Syftet med Blodomloppet är nämligen att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil, något som gör att Blodomloppet sticker ut från de traditionella loppen.

– Vi brukar säga att Blodomloppet är motionsloppet med ett större mål, säger Claes Fagerström, ordförande Blodomloppet Sverige. Blodgivare räddar varje år omkring 100 000 liv och vår vision med Blodomloppet är ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod, berättar han.

Förra året hade Blodomloppet totalt över 113 000 deltagare och i år arrangeras loppen på 13 orter runt om i landet. Med ett par lopp kvar i år är man redan en bit över 110 000.

11831650_863071310448927_6123569435304049392_n

Följ Blodomloppet Sverige på Facebook för nyheter, bilder och annan information från våra lopp.

Läs mer om Blodomloppets alla lopp här.

Publicerad 25 augusti 2015.

Grundare

Presentatör

Huvudpartner

Nationell partner