Blodomloppet till Karlstad!

karlstad-2015-118-av-132

Den 30 augusti 2016 är det dags för Blodomloppet i Karlstad. Loppet arrangeras av IF Göta och Blodcentralerna i Värmland och det blir första gången som blodgivningens eget motionslopp kommer till landskapet.

Och det är delvis tack vare Blodomloppet Sveriges ordförande Claes Fagerström, som har rötterna i staden.

– Han tog kontakt med oss, och vi blev väldigt tända och positiva. Kul att det kommer hit, säger Else-Marie Axelsson, verksamhetschef på Blodcentralerna i Värmland till nwt.se.

”En dimension av samhällsnytta”

För friidrottsklubben är dock arrangörskap inget nytt, IF Göta har sedan tidigare inte mindre än fyra olika motionsevenemang.

– Efterfrågan på motionslopp är stor. Nu tillkommer också det goda att ge blod, säger Ellinor Hammar, marknads- och arrangemangsansvarig i Göta.

– När frågan dök upp i styrelsen kändes det helt rätt. Det finns en dimension av samhällsnytta, säger Götas ordförande Jonas Ekstam.

Start och mål sker vid Tingvalla friidrottsstadion och målbanorna inne på arenan ska symbolisera blodets omlopp.

Ca 10 000 värmlänningar ger blod

– Syftet för oss är att bibehålla- och öka antalet blodgivare och uppmärksamma de fantastiska givare vi har, säger Else-Marie Axelsson från Blodcentralerna i Värmland.

Omkring 10 000 personer i Värmland, 3,5 procent av befolkningen, ger blod eller plasma.

– Det är en bra siffra, men vi har sett en minskande trend de senaste åren och behöver alltid fler, säger Else-Marie Axelsson till nwt.se.

Under 2016 genomförs Blodomloppet på 15 orter runt om i landet. Ny ort förutom Karlstad är Östersund, ett lopp du kan läsa mer om här.

Läs mer om Blodomloppet i Karlstad och glöm inte att gilla Blodomloppet Sverige på Facebook!

Grundare

Presentatör

Huvudpartner

Nationell partner