Sveriges största motionslopp

16-06-06

Blodomloppet ska ge Stockholm fler blodgivare

stockholm

På onsdag och torsdag 8-9 juni är det dags för Blodomloppet i Stockholm. Det är den 24:e gången som loppet arrangeras i Stockholm och loppet har många anmälda i år igen! 

Blodomloppet arrangeras även på 14 andra orter i Sverige. Loppets syfte är att göra allmänheten medveten om vikten av blodgivning – utan blod stannar sjukvården.

Blodcentralen i Stockholms läns landsting är i behov av påfyllning inför sommaren. Alla blodgrupper behövs.

– Stockholm behöver fler som ger, för att det alltid ska finnas blod till den som behöver. Blodbanken behöver påfyllning inför sommaren, för sjukvården tar inte semester, säger Karolina Blom Wiberg, kommunikationsansvarig Blodcentralen Stockholm.

Blodcentralen är på plats på Djurgården med blodbuss under 8 och 9 juni och där kan man anmäla sig som blodgivare.

– Vi kommer snudda förra årets 20 180 anmälda, vilket vi är väldigt nöjda med under rådande trend och konkurrens, berättar Jessica Lindén från Blodomloppet Stockholm.

Företag och kompisgäng dominerar

Blodomloppet är särskilt populärt bland företag och kompisgäng, där deltagarna oavsett nivå deltar i samma lag och avslutar kvällen med en gemensam picknick.

– Vi har styrt om starttiderna något till i år så man får bättre tid att mötas på picknickfilten efter loppet. Vi har dessutom bjudit in två riktigt rockiga coverband som ska ge en bra känsla i gräset, berättar Jessica.

Nytt i år är att nummerlappsutdelningen inför loppet sker på nyinvigda Blodcentralen Odenplan på Norrtullsgatan 6 – Sveriges största blodcentral med både blod- och trombocytgivning.

– I Blodomloppet ryms både snabblöpare och glada arbetskamrater som tar en promenad tillsammans. För oss på Blodcentralen är detta årets viktigaste manifestation för blodgivningen, menar Karolina.

DIF Hockey toppar laget

I förra årets upplaga av Blodomloppet var Djurgården Hockey ambassadörer för loppet och blodgivningen. I år lägger föreningen in en extra växel.

–DIF kommer i år inte bara med sina bästa hockeykillar utan i år tar de även med sig damernas A-lag, berättar Jessica.

Karolina fortsätter:

– Vi är glada över att DIF har tagit ställning för blodgivningen och välkomnar fler idrottsföreningar och andra verksamheter att göra detsamma. Nästan alla som blir blodgivare tar steget för att någon de känner gör det. Blod är en färskvara som håller i sex veckor och blodbanken behöver ständigt fyllas på.

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor