Blodomloppet Örebro kan slå deltagarrekord!

top-orebro

Torsdag 25 augusti arrangeras den nittonde upplagan av Blodomloppet i Örebro. Arrangörerna siktar på nytt deltagarrekord – och många nya blodgivare.

– För två år sedan hade loppet omkring 5 300 deltagare och med efteranmälningarna i år kommer vi sannolikt att nå en ny rekordnotering, meddelar tävlingsledare Per Almkrantz från IF Start.

Utvecklar evenemanget

Han berättar att man hela tiden arbetar för att utveckla evenemanget och höja deltagarnas upplevelse:

– I år har vi bland annat storbildsskärm på plats där vi kan göra direktintervjuer under kvällen, vi har använt ett nytt anmälningssystem, arrangerat löparkvällar och delvis förändrat bansträckningen.

– Vi satsar lite mer för varje år, understryker Per Almkrantz.

Ytterligare en nyhet inför årets upplaga av Blodomloppet är att Martin Stenmarck är lokal ambassadör för loppet. Han kommer delta samt intervjuas under kvällen.

Loppets syfte är att uppmärksamma vikten av blodgivning

Blodomloppet arrangeras på 15 orter runt om i landet i syfte att uppmärksamma vikten av blodgivning.

Malin Joelsson från blodcentralen berättar att man kommer ha två blodbussar på plats; en för de som har bokat provtagningar i förväg och en buss för drop-in.

– Hittills är det 25 personer som bokat tid för provtagningar, berättar hon. Omkring 70 personer har vid anmälan angett att de är intresserade av att bli blodgivare, så vi hoppas förstås på ännu fler under kvällen.

Drygt 8 000 blodgivare i regionen

Vid provtagningen fyller den aspirerande blodgivaren i en hälsodeklaration och fyra veckor senare kan personen ge blod för första gången.

– Just nu har vi drygt 8 000 blodgivare i regionen, berättar Malin Joelsson.

Blodomloppet i Örebro arrangeras för nittonde gången och Lilla Blodomloppet, för barn, har 5-årsjubileum.

Uppdaterat: Resultat 2016

 

Grundare

Presentatör

Huvudpartner

Nationell partner