Sveriges största motionslopp

16-08-14

Blodomloppet Jönköping kan slå fjolårets deltagarantal

Jönköping 2015. Foto: Josefine och Johan Nilsson, Conny NorénTisdag 16 augusti startar Blodomloppet upp igen efter sommaruppehållet. Våren bjöd på många deltagare och mängd nya blodgivare – och nu är det Jönköpings tur att ta stafettpinnen vidare.

Arrangörerna, Hovslätts IK och Jönköpings blodcentral, räknar med ett deltagarantal på omkring eller strax över fjolårets notering.

– Förberedelserna har gått jättebra, berättar Stefan Sandberg från arrangörsklubben. Tillsammans med blodcentralen har vi marknadsfört loppet mycket för att också hjälpa till att värva fler blodgivare. Vi har bland annat varit på Jönköpings marknad och på J-Södras hemmamatcher.

Blodomloppet är Jönköpings största evenemang och även om friidrottssektionen i Hovslätts IK står som arrangör hjälps sektionerna åt i arrangemanget, något som enligt Stefan fått flera positiva effekter i klubben.

– Vi samarbetar bra mellan sektionerna och får ihop klubben genom att arbeta tillsammans. Även i år bygger vi till exempel en bro för att kunna ha samma bana som i fjol, berättar Stefan Sandberg.

Det är med andra ord inte bara symboliskt som arrangemanget ”bygger broar”.

”Friidrotten växer i Jönköping”

Stefan Sandberg berättar även att friidrotten växer i Jönköping, men att det finns utmaningar för sporten i länet.

– Friidrotten växer i Jönköping, vilket är jättekul! Flera från juniorverksamheten är med i Sverigetoppen och klubben har även ett par ungdoms-SM-vinnare.

Han fortsätter:

– Samtidigt som framgångarna och uppskattningen för verksamheten kommer så lider vi av att det fortfarande saknas en inomhushall för friidrott i Jönköping.

Direktsänds på nätet

För den som vill efteranmäla sig till Blodomloppet i Jönköping är det möjligt på plats i Knektaparken från klockan 15:00 under tisdagen. Blodcentralen är på plats för att ta emot anmälningar av de som vill göra en tjänst och bli blodgivare. (Bli blodgivare här på Geblod.nu!)

Den 3 september arrangerar Blodomloppet i Jönköping ”Lilla Blodomloppet” för barn och ungdomar. Miniloppet går av stapeln i Råslätt under Råslättsdagen.

Noterbart är även att Jnytt.se direktsänder från loppet och det även finns möjlighet att ta del av målgången i efterhand.

Länk till direktsändning: HÄR!

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor