Uppsala 16 maj

Ambassadör

Läs vår intervju med Annika på Blodcentralen!

Blodomloppet i Uppsala hälsar VM-medaljören i orientering, Annika Billstam välkommen. Annika har en gedigen karriär bakom sig med hela fjorton VM-medaljer, varav tre guld. Hon representerade orienteringsklubben OK Linné och kommer ursprungligen från Järfälla OK. Annika avslutade sin elitkarriär hösten 2015. Samma år nominerades hon till Jerringpriset.

Hon är inte bara en duktig orienterare utan är en även en snabb löpare. Hon har sprungit Blodomloppet flera gånger och stod som segrare 2013 i 5 km. I år är målet större än så, nämligen anmäla sig som blodgivare.

Annika arbetar som projektutvecklare på Uppsalahem. För ca 8 månader sedan fick världsmästarparet i orientering, Thierry Gueorgiou och Annika Billstam sitt första barn. Förutom blöjbyten och vardagssysslor hinner hon med en hel del träning och springer gärna med löparvagnen.

Annika är en engagerad person som inte tvekade vid frågan om att bli ambassadör för Blodomloppet i Uppsala. Hon har tidigare givit blod men har tagit en paus under sin elitkarriär. Annika har planer på att återuppta blodgivandet så snart den s.k. karenstiden för graviditet har passerat.

 

 

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

nationell_sponsor

leverantor