Ambassadör: Pär Holmgren

Läs vår intervju med Pär på Blodcentralen!

Vi är stolta att presentera uppsalaprofilen Pär Holmgren som lokal ambassadör för Blodomloppet i Uppsala 2017.

Många känner igen Pär som meteorolog på SVT, där han arbetade under 20 år, fram till 2008. Pär Holmgren är meteorologen som är mer intresserad av klimatfrågor än vädret i sig, och började föreläsa om klimatfrågan redan på 1990-talet.

Sedan 2015 arbetar Pär hos Länsförsäkringar som naturskadespecialist. Där har han möjligheten att både jobba med klimatanpassning för att minska riskerna och med omställning för att minska vårt samhälles klimatpåverkan.

Pär är en mångsysslare av rang och har minst sagt många strängar på sin lyra. Förutom sitt arbete som naturskadespecialist är han även föreläsare, författare med eget bokförlag, involverad i flera olika miljöprojekt och utnämnd till hedersdoktor vid Uppsala Universitet 2012.

Pär är en engagerad person som inte tvekade vid frågan om att bli ambassadör för Blodomloppet i Uppsala.

  Foto: Malin Gezelius

”Blodgivare är för mig en påminnelse om hur många människor det finns som vill hjälpa andra, även hjälpa människor som man inte känner eller har någon som helst relation till. Det kan i sin tur även ge mig ett hopp om att vi tillsammans ska kunna skapa ett hållbart samhälle; just för att hjälpa människor, som vi inte känner – framtida människor och människor i andra delar av världen.

Själv har jag varit blodgivare sedan 1995 med en del avbrott. Blodomloppet är ett perfekt tillfälle att uppmärksamma att vi behöver fler blodgivare, och dessutom att hälsa och träning är viktigt – för oss alla.”

 

 

Huvudpartners

Partners

Leverantörer

Lokala partners