Östersund 17 augusti 2020

Information

Blodomloppet Östersund måndag 19 augusti 2019

 Välkommen till Blodomloppet Östersund!

Östersunds SK anordnar i samarbete med Blodcentralen Östersund detta trivsamma motionslopp för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Du kan gå, lunka eller springa 5 eller 10 km. För barn finns Lilla Blodomloppet som har 2 st kortare distanser. Arenaområdet är Badhusparken Östersund.

LOKALT PM BLODOMLOPPET ÖSTERSUND 2019

Anmälningsavgift

Blodomloppet: 275 kr för individuell anmälan (efteranmälan 300 kr) och 1 375 kr (5 x 275, efteranmälan 1500 kr) för lag. Är du blodgivare får du en rabatt med 40 kr. Det gäller både individuellt och vid deltagande i lag.

Lilla Blodomloppet: 100 kr 

Anmälan

Anmälan till Blodomloppet sker via menyn på hemsidan.

Sista anmälningsdag för individuell anmälan är måndag 5 augusti 2019, därefter gäller efteranmälan och en prishöjning, gäller även mot lag. 

2019-08-05 Vi har förlängt anmälningsfristen för lag och nytt sista datum är söndag 11 augusti. 

Nyhet! Nytt för i år är att alla som anmäler sig senast den 5 aug 2019 kommer få sitt namn tryckt på nummerlappen.

Är ni flera lag finns det mallar som kan användas för att underlätta anmälandet både internt och vid själva anmälan.

Var noga med att ange efterfrågade uppgifter vid individuell anmälan respektive vid laganmälan. OBS! Anmäls du i ett lag ska du inte göra en individuell anmälan också.

Vill du ändra din anmälan (t ex byte av namn eller klass) kan du göra det vid nummerlappsutdelningen. En ändring kostar 50 kr, betalas med Swish på plats.

Efteranmälan

Efteranmälan gäller endast individuell anmälan från den 6 aug fram till tävlingsdagen.  Efteranmälningsavgiften är 3o0 kr. Du kan antingen efteranmäla dig i anmälningssystemet eller på plats vid nummerlappsutdelningen inför loppet eller på plats i Badhusparken. Vid efteranmälan på plats sker betalning med Swish. OBS! Ingen efteranmälan kan göras för lag.

Klasser

Blodomloppet

  • Dam 10 km
  • Herr 10 km
  • Dam 5 km
  • Herr 5 km
  • Dam Promenad 5 km (utan tidtagning)
  • Herr Promenad 5 km (utan tidtagning)

OBS! Barnvagnar, stavgång och hundar är endast tillåtna i promenadklassen och startar längst bak i fältet.

Nyhet för 2019 är det finns en handikappvänlig bana som är rullstolstestad. Du som vill genomföra den banan anmäler dig till Promenad 5 km (utan tidtagning).

Lilla Blodomloppet

  • 0-6 år ca 500 m (utan tidtagning)
  • 7-12 år ca 1500 m (utan tidtagning)

Starttider (OBS! Kan komma att justeras)

17:10 Uppvärmning Lilla Blodomloppet
17.30 Lilla Blodomloppet 500 m
17.40 Lilla Blodomloppet 1 500 m
18:10 Uppvärmning 10 km
18.30 Blodomloppet 10 km
18:35 Uppvärmning 5 km
18.55 Blodomloppet 5 km (med och utan tidtagning)

Uppvärming 

Hålls av STC Östersund cirka 20 minuter innan respektive start.

Banor

Blodomloppet och Lilla Blodomloppet har start och mål i Badhusparken. Läs med om banorna under Banskiss.

Picknickkasse

Alla som anmäler sig som lag ( 5 st deltagare) erhåller mat och dryck i en picknickkasse från Blodomloppet. Läs mer om picknickkassen

OBS! Lagets nummerlappskuvert fungerar som värdebevis när du ska hämta ut din picknickkasse. Beställning av en extra picknickkasse kostar 250 kr .

Blodgivare

Blodgivare får 40 kr rabatt på anmälningsavgiften. Rabatten gäller både individuellt och i lag. För att få rabatten krävs att du är registrerad blodgivare på blodcentral samt har kryssat i vid anmälan att du är blodgivare. Alla blodgivare som deltar i loppet erhåller en gåva som hämtas ut i blodcentralens tält efter målgång.

Blodcentralen

Blodcentralen finns på plats för att svara på frågor om blodgivning. Varför inte anmäla dig som blodgivare under kvällens gång?

När du kommer i mål

Efter du har passerat mållinjen väntar vätska, frukt och medalj. Medaljen hämtar du själv ut i Informationstältet. Alla som har anmält ett lag får hämta ut en picknickkasse från Blodomloppet. Alla blodgivare får en gåva i blodcentralens tält.

Priser

Prisceremoni till de tre främsta i dam- och herrklasser 5 och 10 km tidtagning från scenen. Årets priser kommer från Octapharma, Scandic och BAUHAUS. Till lag

Utdelning av nummerlappar och tröjor

Tröjor till deltagare i Blodomloppet och Lilla Blodomloppet delas ut samtidigt som nummerlapparna. Använd gärna årets tröja under loppet för att uppmärksamma den viktiga blodgivningen.

Utdelningen sker på ICA Maxi söndagen den 18 augusti kl 15.00-19.00 och arrangemangsdagen i Badhusparken från kl 16.00.

Miljömärkt Event

Blodomloppet i Östersund är diplomerat som ett miljömärkt event av Håll Sverige Rent.

Fotografering

Under alla Blodomloppets arrangemang förekommer fotografer på plats. Bilder kan komma att läggas ut på Blodomloppet.se, vår Facebooksida eller användas i inbjudan eller annan marknadsföring av Blodomloppet.

Information

Både Östersunds  lokala hemsida och den centrala hemsidan uppdateras löpande med aktuell information. Du kan också nå oss på e-post ostersund@blodomloppet.se om du har frågor.

Arrangörer

Östersunds SK tillsammans med blodcentralen, Storsjötappen.

Välkomna!

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor