Linköping 28 maj 2020

Information

Detta är en lång sida med mycket information, så för att hjälpa dig att hitta har vi samlat länkar till sidans olika delar överst:

Inbjudan – Information om det viktigaste du behöver veta för att vara med

Tröjor – Info och storleksguide för funktionströjan

Anmälningsläge – Hur många är anmälda till Blodomloppet i Linköping

Träningskvällar – Häng med på våra träningskvällar i Ryd

Start-PM – Detaljerad information om tävlingen

Vinster – Till de snabbaste

Pastasallad – Beställ en pastasallad i förväg

Tältregler – Ett tält för ditt lag kan vara trevligt

Musik – Vilka musikgrupper underhåller i år

Väskor – Regler för vår väskförvaring

Inbjudan

Välkommen till Blodomloppet i Linköping torsdag 28 maj 2020

Inbjudan för utskrift [pdf, 1,4 MB]

IK Akele och GeBlod arrangerar för 24:e gången Blodomloppet i Linköping torsdagen den 28 maj 2020 med start och mål på Stångebrofältet.

Klasser
5 km tidtagning (dam & herr), 10 km tidtagning (dam & herr), Promenad 5 km (dam & herr), Lilla 600 m (flickor & pojkar), Lilla 1,6 km (flickor & pojkar)

Anmälan sker på denna länk
Betalningsinstruktioner kommer i slutet av anmälningsproceduren. Man kan välja mellan bankgirobetalning, plusgirobetalning, swish, kortbetalning eller direktbetalning i internetbank. Man kan också få faktura på e-post (ingen extrakostnad) eller pappersfaktura (50 kr tillägg).

Individuella löpare
För individuella löpare anges namn, födelseår, telefon/e-post, tröjstorlek, klass och om du är blodgivare. Är du blodgivare får du rabatt på startavgiften.

Lag
Ett lag består av 5 deltagare i valfria klasser. I anmälan anges lagnamn och kontaktpersonens namn, adress, telefon och e-post. För samtliga lagmedlemmar måste också anges för- och efternamn, födelseår, tröjstorlek, klass och om de är blodgivare. Blodgivare får rabatt på startavgiften.
Deltagare i Lilla Blodomloppet kan ingå i lag, till ordinarie lagstartavgift.

Ungdomslag (alla fem lagmedlemmar födda år 2003 eller senare) deltar för halva startavgiften. Gäller endast t o m 8 maj.

Lilla Blodomloppet
För barn födda 2008 eller senare. I anmälan anges namn på barnet, födelseår, tröjstorlek, klass samt telefon/e-post till vårdnadshavare. Första start kl 17.30. Medalj och överraskningspåse till alla som kommer i mål. Läs mer

Blodgivare har rabatt 40 kr/person, gäller både individuellt och lagmedlemmar.

Ändringar av namn och/eller klass 40 kr/person.

Nummerlappar och tröjor
26/5 kl 11.00-19.00 på GeBlod, Storgatan 32 i Linköping.
27/5 kl 11.00-19.00 på GeBlod.
28/5 kl 16.00-18.00 vid Saab Arena, Gumpekullavägen 1 i Linköping.

Ändringar och efteranmälningar
26/5 kl 16.00-19.00 på GeBlod.
27/5 kl 16.00-19.00 på GeBlod.
28/5 kl 16.00-18.00 vid Saab Arena.

Starttider
Tidig anmälan ger tidig startgrupp. Slutlig startgrupp meddelas då nummerlappen hämtas. Preliminära starttidsintervall för resp klass:

Lilla 600 m kl 17.30.
Lilla 1,6 km kl 17.45.
Dam & herr 10 km tidtagning kl 18.30 – 19.15.
Dam & herr 5 km tidtagning kl 18.45 – 19.45.
Promenad 5 km kl 18.30 – 19.15

Seedning
Snabba löpare (10 km max 45 min, resp 5 km max 25 min) ska starta i första startgrupp för respektive distans.

Priser
Alla som deltar får tröja och medalj. Alla lag får en picknickkasse. Hederspriser till de tre snabbaste löparna i 5 km och 10 km tidtagning.

Träningskvällar
Gemensamma träningskvällar ordnas under april och maj. Läs mer

Mer information
Du kan ringa oss på 070-585 47 11 eller skicka e-post till linkoping@blodomloppet.se

Till sidans topp ˄

Tröjor

Vi delar ut funktionströjorna innan start och utdelningen kommer ske samtidigt med nummerlapparna. För att detta ska fungera finns en obligatorisk fråga om tröjstorlek i anmälan – och för att underlätta ditt val av storlek finns en storlekstabell här nedan. Förslagsvis mäter du upp en tröja du trivs med och väljer storleken som ligger närmast måtten på den tröjan.

Vi har även barnstorlekar så att våra minsta deltagare kan få en egen tröja. Lägg märke till att barnstorlekarna har ett något annorlunda mönster med texten ”Lilla Blodomloppet”. Läs mer

Du får gärna använda tröjan under tävlingen, men det är inget krav.

Måttabell Blodomloppströjan 2019
(måttabell för 2020 blir troligen snarlik, uppdateras när den finns tillgänglig)

Notera att alla mått är vad man mäter med en linjal då tröjan ligger på plant underlag (d v s inte ”omkrets” vilket brukar vara det vanliga sättet att ange vidd-mått).

Bilden visar vuxenstorlekarnas utseende 2019. 

Till sidans topp ˄

Anmälningsläge

Hur många är anmälda till Blodomloppet i Linköping? Följ utvecklingen här! Uppdateras från början av april till slutet av maj.

 

 

Till sidans topp ˄

Träningskvällar

Välkommen att träna med oss i april och maj inför Blodomloppet.

Våra träningskvällar vänder sig till alla som tillsammans med oss vill förbättra sin löpform. Du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller erfaren löpare, vi anpassar nivån till de deltagare som är med oavsett vilket mål man har med träningen.

Under kvällen springer vi 5-8 km (45-60 min), kortare om man promenerar. Passen innehåller gemensam uppvärmning, löpning i grupper efter nivå och avslutas med gemensam stretching. Efter passet bjuder vi på något litet att dricka och äta.

Ingen föranmälan, ingen deltagarregistrering och självklart är det gratis.

Samling vid Ryds motionscentral i Linköping kl 18.00 på måndagar, med undantag av 18 maj då vi samlas vid Scandic City istället.

Träningssugna deltagare 2018.

Provspring banan 18 maj – vinn en hotellfrukost

Måndag 18 maj kl 18.00 samlas vi intill Verandan vid ån (Scandic City) för att gemensamt springa, jogga eller gå 5 km-banan. Vi erbjuder flera startgrupper från ”promenad” 50 min/5 km till ”elitmotionär” 20 min/5 km.
Alla som kan ta sig runt halvmilen är välkomna. Ingen föranmälan, ingen deltagarregistrering och självklart är det gratis.
När vi kommer tillbaka bjuder hotellet på något litet att äta och dricka. Vi lottar ut ett par hotellfrukostar bland dem som deltagit under kvällen.

Till sidans topp ˄

PM för Blodomloppet

Nedanstående gällde 2019. Uppdatering inför 2020 sker senast i mitten av maj.

StartPM 2019 för utskrift [pdf, 5 MB]

Före start

Parkering
Cykelparkering finns vid Tullbron, Gumpekullabron och vid Saab Arena. Lägg märke till att vi inte vill ha några cyklar på Stångebrofältet eller Gumpekullabron.

I samarbete med Dukaten bjuder vi på bilparkering kl 16-22 utanför Saab Arena och utanför Linköping Arena. Betalparkeringar i centrala Linköping är ett annat alternativ.

Nummerlapp och tidtagning
Nummerlappen ska bäras på bröstet. Se till att alla i laget får rätt nummerlapp, annars blir det fel i resultatlistan. För tidtagningsklasserna finns ett elektroniskt tidtagnings-chip av engångstyp fäst på nummerlappen. Chipet måste bäras vid start- och mållinje, annars blir man utan resultat. Se även information på kuvertet från Racetimer.
På nummerlappen finns namn och tider för uppvärmning, inpassering till startfålla och startskott.

Efteranmälan
Kan ske kl 16 – 18 i foajén i Saab Arena.

Omklädning och dusch
I Saab Arena (dam & herr).

Toaletter
Finns i Saab Arena  samt intill scenen.

Väskor och överdragskläder
Övervakad förvaring av väskor finns i Saab Arenas foajé. Ingen kostnad. Öppet kl 17.30 – 21.00. Väskförvaringen är bemannad, men vi vill ändå uppmärksamma dig på att du lämnar in dina tillhörigheter på egen risk.

Uppvärmning
Friskis & Svettis påbörjar ett 7 min långt uppvärmningspass från scenen ca 15-25 min före respektive start.

Start och bana

Startområde
Starten sker i södra delen av Stångebrofältet. Det finns tre startfållor med tydliga skyltar. Inpassering till respektive startfålla påbörjas ca 3-10 min innan startskottet, vilket kan innebära en stunds väntan efter uppvärmningen. Du måste vara på plats i din startfålla ett par minuter före startskottet.

Nettotider
Då banorna har en del trånga passager i början har startfållorna ett ”nålsöga” strax före startlinjen. Detta för att fördela löparna i en någorlunda jämn ström.
Din tid börjar räknas när du passerar startlinjen (ej på startskottet), men för att komma på prispallen är det först i mål som gäller.

Seedning för tidtagningsklasserna
För 10 km: Kan du springa på högst 45 min ska du starta i startgrupp 4 kl 18.30.
För 5 km: Kan du springa på högst 25 min ska du starta i startgrupp 6 kl 18.45.
Vänligen respektera dessa gränser!

Starttider och startgrupp
Starttid och startgrupp finns utskriven på varje nummerlapp. Se även tabell nedan.

Banan
Promenadbanan är ca 5,2 km. Banorna för tidtagningsklasserna är kontrollmätta av SFIF Förbundsbanmätare Per Lindh, 5 000 m resp 10 000 m. De är markerade med en heldragen röd linje på marken. På strategiska ställen finns funktionärer som visar vägen och dirigerar trafik. Vid varje km-passering finns km-skyltar. Längs promenadslingan finns en vattenkontroll efter 2,3 km. Längs 10 km-slingan finns två vattenkontroller efter 3,9 resp 7,8 km. Längs 5 km-slingan finns en vattenkontroll efter 2,8 km. Läs mer

Målområde

Mål och resultatservice
Tid tas på alla fullföljande utom för promenadklassen. I resultattältet kan du se ditt resultat på datorskärmar. Vid mål finns även en stor klocka där du kan läsa av aktuell tid. Efter loppet finns resultatet på hemsidan länk.

Medalj
Delas ut efter målgång till fullföljande deltagare som vill ha medalj.

Vatten, Saft, Frukt, Kaffe, Bullar
Efter målgång bjuder vi på vatten, saft, bananer, äpplen och kaffe. ICA Maxi bjuder alla deltagare på bullar.

Massage
Hälsocompaniet, Campushallen och Solbacken erbjuder gratis massage efter målgång.

Prisutdelning
Ettan, tvåan och trean i varje klass (D10, H10, D5, H5) kallas till prisutdelning kl 20.00. För att få dessa priser är det passering över mållinjen som räknas (ej nettotider).

Picknickkassar
Utlämnas mot uppvisande av kuvert.

Förbokad pastasallad
Utlämnas i Informationstältet.

Blodgivargåva – löparbälte
Utlämnas vid Blodbussen mot uppvisande av nummerlapp.

Partytält
Deltagande lag får gärna slå upp medhavda tält på gräsytorna närmast Gumpekullabron, se kartskissen. Respektera anvisningar från våra funktionärer. Läs mer

Upphittat
Upphittade saker samlas under kvällen i informationstältet, se kartskiss. Ej avhämtade värdesaker lämnas därefter till polisens hittegods, övrigt skänks efter en vecka till välgörande ändamål.

Miljömärkt event

Blodomloppet är ett miljömärkt event. Hjälp oss att värna miljön:
* Gå, cykla eller åk kollektivt till loppet.
* Ät upp maten i picknickkassen. Blir det något över, ta med hem.
* Släng ditt avfall på avsedd plats. Sortera i dessa fraktioner: Brännbart, Plast, Komposterbart och Säkerhetsnålar.

Läs mer

Lilla Blodomloppet

Första start kl 17.30. I övrigt se separat PM för Lilla Blodomloppet. Läs mer

Kontakt

linkoping@blodomloppet.se 070-585 47 11

Till sidans topp ˄

Vinster

De snabbaste löparna (damer och herrar) i såväl 10 km tidtagning som 5 km tidtagning kommer att få priser.

Första pris: Presentkort från Octapharma

Andra pris: Presentkort på Scandic (hotellövernattning)

Tredje pris: Presentkort på Bauhaus

Till sidans topp ˄

Pastasallad

kycklingsallad

Nedanstående gällde 2019. Uppdatering för 2020 sker senast i april.

Det finns möjlighet att förboka en pastasallad till tävlingskvällen. Kanske som komplement till picknickkassen om man är fler än fem i laget, eller för de som deltar individuellt men ändå vill ha något att äta. Restaurang Oscar är vår salladsleverantör och de erbjuder både en pastasallad med kyckling och en vegetarisk variant. Salladerna är laktosfria och glutenfri pasta finns om så önskas.

Kostnaden är 50 kr/portion, och för det priset får man en portionsförpackad sallad, engångsbestick och mineralvatten.  Utlämning av bokade sallader görs mot bokningsnummer mellan kl 18.00 – 20.45 i informationstältet på Stångebrofältet torsdagen den 23 maj 2019.
Sista beställningsdag måndag 20 maj 2019!

Länk till mer info och bokning

Till sidans topp ˄

Tältregler

Nedanstående gällde 2019. Uppdatering inför 2020 sker senast i mars.

Det kan vara skönt för ert/era lag att ha ett tält att samlas i både före och efter loppet. Vi erbjuder flera möjligheter:

1. Hyr ett färdigt tält  

Tillsammans med Rent a Tent har vi tagit fram ett förmånligt erbjudande gällande tält, möbler & evenemangsprodukter. Vid bokning senast torsdag 9 maj bjuder vi på hela frakt/utkörningsavgiften, samt lämnar 15 % rabatt på lagerförd utrustning. Boka tidigt för att ha möjlighet att välja er önskade tältstorlek.

Ni väljer själva tält ur deras utbud och får det uppsatt på plats enligt kartskissen nedan (gulmarkerat område intill Stångebrofältets D-plan). Ni kan även välja till inredning som stolar, bord, bänkset, värmare mm. Prisuppgifter och bokning sker hos Rent a Tent. Ange att det gäller Blodomloppet Linköping 2019 för att få rätt rabatt.

 

2. Ta med ett eget tält  

Ta med ett eget tält och slå upp på tillåtna platser enligt kartskissen nedan. Du kan inte boka en särskild plats för tältet och vi förväntar oss att du följer anvisningar från våra funktionärer. Notera att det inte är möjligt att köra in med bil på Stångebrofältet, närmaste leveransplats med bil är på andra sidan Gumpekullabron.

Tillåtna platser för tält enligt skissen nedan. Hyrda tält i gult område, och egna tält i orange område.

Stångebroskiss_tält

Var finns mitt tält?

Denna karta kommer att uppdateras under tävlingskvällen med uppsatta tält. Öppna gärna kartan i din telefon så får du hjälp av ”blå pricken” att hitta till just ditt tält.

 

Till sidans topp ˄

Musik och underhållning

Vi kommer att ha flera musikgrupper längs banan och på Stångebrofältet som underhåller före, under och efter genomfört lopp. När vi närmar oss arrangemanget kommer det att finnas en kort beskrivning av grupperna här.

Är du/ni intresserade av att uppträda eller spela i samband med Blodomloppet? Hör av er till linkoping@blodomloppet.se.

Stångebrofältet

Skaka igång kroppen till Phunkers på Stångebrofältet under 2019 års upplaga av Blodomloppet. Vi ses vid starten…

Facebook: https://sv-se.facebook.com/phunkerssweden/

 

Längs banan

Tullbron/Scandic: Kwa Tchiva

Västafrikansk rytm och dans är intensivt, expressivt, kraftfullt och skönt gung! Kwa Tchiva är en grupp som består av ett 10-tal personer, trummare och dansare, som framför musik och danser från Västafrika. Kwa Tchiva betyder ”Vi är tillsammans”.

Hemsida: http://www.kwatchiva.se
Facebook: https://www.facebook.com/kwatchiva/

 

Hejdegården/Valhallagatan: Patrik

ingen info

 

Mahoniadalen: Resafölk

RESAFÖLK är ett spelmanskollektiv med bas i Kindaskogarna. Alla, oavsett ålder, kön och instrument och med ett par års spelande och grundläggande notkunskap är välkomna att spela med. Vi spelar för att ha roligt ihop och det speglar sig i musiken. Vi spelar dansmusik från hela världen. Polka, vals, tango, foxtrot m.fl.Välkomna att spela med!

 

Ekoxen: Joel P

Rap från Linköping

 

Trädgårdstorget: Das Amigos

Vi är en kvartett från Linköping som spelat tillsammans ett bra tag nu. Släppte nyligen vårat debut album Totally Rad! På Spotify.
Våran musik har beskrivit som bland annat punkrock, skatepunk, Kalifornisk solskenspunk. Annars är musiken snabb och trallvänlig. Våra största influenser är band som Green Day, Bowling for soup och Blink-182.

 

Storgatan/S:t Larsparken: LiTHe Blås

LiTHe Blås med baletten BlåsYran är orkestern som hängivet ägnar sig åt studentmusik. Våra färger är blå och off-yellow och vi kommer från Linköpings universitet. Allt sedan 1973 har vi spritt glädje och förundran i trakterna kring Linköping – och vi tänker fortsätta länge till!

Hemsida: http://www.litheblas.org/sv/
Facebook: https://www.facebook.com/litheblas/

 

Esperanza/Strandgatan: Dennis

Hip hop från Linköping.

 

Skepparegatan/Simhallen: Bina

Singer-songwriter och skådespelare från Uppsala.
Har hittills släppt två egenskrivna singlar: ”Lejonbarn” och ”Louisas sång”.
Sjunger mestadels vispop på svenska, men även jazz och rock.

 

Tullbron/Stångs magasin: Recovery

RECOVERY är ett coverband från Linköping som höjer temperaturen på festen. Vi spelar partylåtarna du känner igen och anpassar låtvalen efter dina önskemål.

RECOVERY är Peter Klum (sång, trummor), Mattias Verona (sång, gitarr), Christer Wigren (bas, sång) och Gustav Tolt (keyboard, gitarr, sång).

 

Södra Stånggatan/Gjuterigatan: Etain

Etain är ett sjumannaband från Linköping som spelar dansvänlig folkrock. På scen bjuds det på en blandning av gamla irländska folkklassiker, egenskriven musik samt folkliga tolkningar av modern musik.

Till sidans topp ˄

Väskförvaring

Vi erbjuder övervakad förvaring av väskor i Saab Arena under tävlingskvällen. Detta gäller:

> Ingen kostnad.
> Endast för väl tillslutna väskor innehållande t ex ombyteskläder. Undvik värdefulla och/eller ömtåliga saker i väskorna. Lägg märke till att du lämnar in dina saker på egen risk!
> Öppet kl 17.30 – 21.00. Ej uthämtade väskor lämnas utan övervakning efter kl 21.00.
> Fäst en av väskförvaringsflikarna från nummerlappen utanpå väskan, och lägg den andra fliken inuti väskan för extra säkerhet. Funktionärerna i väskinlämningen hjälper till om du önskar.
> Utlämning sker mot uppvisande av nummerlapp.

Till sidans topp ˄

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor