Jönköping 11 augusti 2020

Information

Årets lopp gick tisdagen den 13 augusti. Nedanstående information gäller loppet 2019. Vi återkommer med gällande information om loppet 2020.

 

Anmälan

Anmälan via hemsidan är nu stängd. Efteranmälan kan ske i mån av plats på startplatsen den 13 augusti och då endast för individuella deltagare. Lag kan ej efteranmälas.

Laganmälan

Lag kan ej längre anmälas.

Gå, lunka, spring eller rulla

Det finns flera olika klasser att anmäla sig till: 5 km eller 10 km för damer resp herrar med tidtagning samt en gemensam promenadklass utan tidtagning. Om du väljer tidtagning kommer din tid att publiceras tillsammans med en film på din målgång här på blodomloppet.se. Vi har också en klass för dig med någon form av funktionsnedsättning. Det är en 2,2 km lång bana som vi kallar Humanaslingan med egen start vid ICA Maxi och målgång i Knektaparken.

Humanaslingan

Gå, jogga, spring eller rulla 2 km längst Rocksjön och Knektaparken. Behöver du hjälp längst vägen deltar assistent eller ledsagare utan kostnad. Humanaslingan är en del av den folkfest som Blodomloppet är. Alla kan delta, gammal som ung, oavsett funktionsnedsättning. Bansträckningen på 2,2 km med egen start bakom ICA Maxi och med målgång i Knektaparken går på asfalterad väg eller packad grusväg. Målgången sker på gräsytan i Knektaparken, observera att de sista ca 100 meterna alltså är på gräs. Alla som deltar i loppet får medalj, är med i utlottning av priser och blir bjudna på fika i Humanas och Vätterhems tält i sponsorområdet efter loppet. Kom och utmana dig själv och ta del av gemenskapen, vi är självklart på plats som hejarklack. Deltagaravgiften är 100 kr, kontakta Eric Gröön på Humana 072-700 24 12 eller eric.groon@humana.se för mer information.

Byte av klass

Vi kan ej längre av praktiska skäl ta emot ändringar via e-post. Ni kan istället göra ändringen på plats den 13 augusti från Kl 15.00. Det sker i Atteviks Bilhall intill start- och målområdet och kostnaden är 50 kr (kontant betalning eller swisha).

Val vid anmälan

Vid anmälan görs några val. Ange om du är registrerad blodgivare (40,- rabatt på startavgiften), om du vill göra en intresseanmälan att bli blodgivare, om du vill vara anonym (dvs ditt namn kommer inte synas på start- och resultatlista på vår hemsida). Om ni önskar ändra de val ni gör vid anmälan kan ni göra det genom att e-posta oss på jonkoping@blodomloppet.se.

Är du blodgivare?

Syftet med Blodomloppet är att manifestera betydelsen av blodgivning. Därför vill vi premiera registrerade blodgivare som erhåller 40,- i rabatt på anmälningsavgiften. Se nedan vilka anmälningsavgifter som gäller. Dessutom får du som registrerad blodgivare en gåva från Blodcentralen i samband med loppet.

För att få din gåva lämnar du in den kupong som ligger i nummerlappskuvertet till personalen vid Blodbussen som står uppställd på start/mål-området. Är du redan anmäld men är osäker på om det uppgavs vid anmälan, skicka en e-post om detta till jonkoping@blodomloppet.se.

Bara några få procent av svenska folket är blodgivare och många fler behövs. Du som är mellan 18 och 60 år och känner dig fullt frisk – anmäl ditt intresse för att bli blodgivare till representanter från Blodcentralen som finns på plats på start- och målområdet eller se kontaktinformation till länets Blodcentraler via menyn till vänster.

Anmälningsavgift

Vid anmälan den 13/8 gäller endast kontant betalning eller swish.

Nedanstående anmälningsavgift gäller from den 30 juli tom den 13 augusti:

Individuell start: 300 kr. (För registrerade blodgivare är anmälningsavgiften 260 kr)

Humana-slingan 2,2km (för dig med någon form av funktionsnedsättning): 100 kr

 

Kontrollera/Ändra anmälan

Om du är osäker på om du eller ditt lag är anmält, gör en koll via denna länk: startlista. Du kan både söka i och filtrera listan. Om du inte hittar ditt namn i listan kan det bero på att det vid anmälan uppgivits att namnet inte skall synas på internet, då står det ”anonym” och endast startnr och eve lagnamn/förening/företag är synligt. Vill ni ändra i en anmälan, tex byta från 10 km till 5 km eller byta lagmedlem, kan detta endast göras på plats den 13 augusti i Atteviks Bilhall med ingång från Knektaparken. Det kostar 50,-och vi öppnar hallen Kl 15.00. Du kan betala kontant eller swisha.

Försäkring

Vi har ingen olycksfallsförsäkring för deltagarna i Blodomloppet utan deltagande i Blodomloppet sker på egen risk.

Sjukvård

Röda Korset har tält med personal vid start- och målområdet. Dessutom finns personal runt banan. Om någon deltagare behöver sjukvård, ring 0702 – 18 82 18. Spara gärna detta telefonnr i din mobil redan nu så finns det lätt tillgängligt under loppets gång. OBS! Vid akuta skador eller sjukdomstillstånd, ring 112.

Nummerlappar

Alla deltagare får nummerlapp. Nummerlapparna för de deltagare som är anmälda på 5 km eller 10 km har ett chip för tidtagningen. Promenadklassens nummerlappar saknar chip, därför är det viktig att rätt nummerlapp används och då det är olika nummerserier för damer och herrar vill vi inte att en man använder en nummerlapp för damer eller vice versa. Om du är medveten om att du deltar i fel nummerlapp är vi tacksamma om du meddelar detta till funktionärerna vid målet.

HÄMTA UT NUMMERLAPPAR

Nytt för i år är att nummerlappar hämtas ut i Kålgårdsarenan, Västra Holmgatan 34

  • Fredag 9/8 mellan Kl 15.00 och 18.00
  • Lördag 10/8 mellan Kl 10.00 och 13.00

Har du inte möjlighet att hämta ut nummerlapp i Kålgårdsarenan? De nummerlappar som inte hämtas ut där finns att hämta på Atteviks Bil intill startplatsen den 13 augusti från Kl 15.00. Ingång till Atteviks Bil sker vid stora porten som är mot tävlingsområdet, dvs baksidan av bilhallen. Har du anmält dig mellan den 6 och 11 augusti hämtar du ut nummerlappen på Atteviks, ej i Kålgårdsarenan.

OBS! Nytt för i år. Nummerlappar lämnas ut mot order-ID, dvs det niosiffriga nummer som står längst upp till höger på orderbekräftelsen och som börjar på 2019 enligt följande: Bekräftelse #2019xxxxx. Tag med orderbekräftelsen eller bara uppge numret. Vi rekommenderar att du lägger till e-postadressen info@anmalmig.nu som kontakt/godkänd avsändare i ditt e-postprogram så säkerställs att du får orderbekräftelse vid slutförd anmälan. Speciellt känsliga är hotmail/live/outlook-adresser. Har du redan anmält och saknar bekräftelse, kontakta oss på jonkoping@blodomloppet.se så kollar vi upp saken och skickar en ny bekräftelse om anmälan gått igenom.

När ni hämtar ut nummerlapparna, tänk också på att i år är biljetten som ni använder för att hämta ut picknick-kassen tryckt på kuvertet. Det ligger alltså ingen matkupong i kuvertet så spara hela kuvertet eller klipp ut själva kupongen. Detta gäller enbart er som anmält lag eller individuella med extra picknick.

Parkering

Gratis parkering finns vid A6-center, inte alls långt ifrån Knektaparken, eller mot avgift precis vid start- och målområdet.

Omklädning

Har du möjlighet, byt om hemma. Annars finns omklädning och dusch vid nya ”Jönköping Energi Arena” (kanotstadion) i Knektaparken.

Uppvärmning

15 min före resp start sker gemensam uppvärmning vid starten som leds av Hovslätts IK:s gymnastiksektion.

Banan

Samma bansträckning som förra året, dvs 5 km springer ett varv runt Rocksjön och 10 km springer samma varv som 5km för att sedan springa upp mot Rosenlundsskolan och in bland bebyggelsen runt Hermansvägen. Se banskiss här.

Start

Första startgrupp startar Kl 18.30 och andra startgrupp Kl 18.37.

I första startgrupp (18.30) startar elitlöpare på såväl 5 km som 10 km. I andra startgrupp (18.37) startar motionslöpare samt gångare på 5 km och 10 km. Ni som ska gå ställer er längst bak i startfållan.

Starten för Humana-slingan för dig med funktionsnedsättning startar vid ICA-Maxi Kl 19.00.

Vätska

Vätskekontroller finns på flera platser runt banan.

Picknick

För er som anmält lag finns en picknick-kasse att hämta ut på start- och målområdet (se karta över området i Knektaparken). Det ligger i år ingen matkupong i nummerlappskuvertet utan kupongen är tryckt på utsidan av kuvertet. Tänk på att spara hela kuvertet eller klipp ut själva kupongen och tag med till tältet där utdelning av picknick-kassen sker. Efter måltiden ber vi er att slänga skräp i utplacerade containrar och eventuella pantflaskor på anvisad plats.

Effektförvaring

Bemannad effektförvaring finns inne i Atteviks Bilhall. Ingång från Knektaparken.

Priser

Alla som fullföljer får medalj, T-shirt, dricka och frukt. Dessutom delas priser ut till de tre snabbaste löpare på 5 och 10km (damer resp herrar). Prisutdelning sker Kl 19.30. Du som är registrerad blodgivare kan hämta ut blodgivargåvan. Alla som vid anmälan uppger att de är blodgivare får en kupong som ligger i nummerlappskuvertet. Lämna denna kupong till personalen vid Blodbussen på start/mål-området så får du din gåva.

Resultatlista

Resultatlistan presenteras här på hemsidan så snart som möjligt efter loppet. Kom ihåg att om du vid anmälan uppgett att du inte vill ha namnet synligt på internet syns endast ditt startnr och tid. Hittar du fel i resultatlistan anmäler du det till resultat@racetimer.se.

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor