Borlänge 27 maj

Ambassadör

Daniel Tynell, årets ambassadör för Blodomloppet, på blodtappen för provtagning

Blodomloppet är fantastiskt i det att även om man inte kan, får eller vill bli blodgivare så får det människor att börja prata blodgivning och lyfta fram vikten utav det! Och det kan alltid inspirera någon att ge det ett försök!

Han var en av de 10 108 personer som deltog i förra årets upplaga av Blodomloppet i Borlänge. Totalt var det 111 599 personer som sprang eller promenerade i Blodomloppets alla lopp som anordnades på 16 olika orter i runt om i Sverige.

Daniel Tynell, Borlängebo och ambassadör för årets lopp har levt en stor del av sitt liv som elitidrottare. Det har bl.a. resulterat i tre stycken Vasaloppsvinster.

– Jag känner mig otroligt hedrad över att få vara ambassadör för Blodomloppet Borlänge och för en sådan viktig sak. Jag vet att det är lätt att ta för givet – att det alltid skall finnas blod när det behövs. Då jag själv inte kan ge blod, känns det därför bra att jag på detta sätt får chansen att bidra till ökad kunskap och medvetenhet kring blodgivning, säger Daniel.

Blodomloppet är ett motionslopp och vars syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med dina arbetskamrater och vänner. Avsluta med en skön picknick efter loppet. Vi ses väl 27 maj i Borlänge!


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor