Borlänge 27 maj

Frågor och svar

Här finns svar på de vanligaste frågorna om Blodomloppet Borlänge.

Hur mycket kostar det att delta i Blodomloppet?

Ordinarie pris för ett lag med fem deltagare är 1 250 kr. För varje deltagare som är blodgivare får man rabatt med 40 kr. Om man i laget har tre deltagare som är blodgivare får man rabatt med 120 kr, vilket då gör att det kostar 1 130 kr för laget. Om man i laget har fem deltagare som är blodgivare får man rabatt med 200 kr, vilket då gör att det kostar 1 050 kr för laget. Vid tidig anmälan senast 14 februari är priset rabatterat till  samma som 2017,  1 100 kr – ev. blodgivarrabatt.

Ordinarie pris för individuell deltagare är 250 kr. För blodgivare kostar det 210 kr. Vid tidig anmälan senast 14 februari är priset rabatterat till samma som 2017, 220/180 kr. 

Avgiften sätts in på bankgirokonto 146-4171 i samband med anmälan.

Är anmälan bindande?

Ja. Det framgår av orderbekräftelsen du får vid anmälan. Det finns dock möjlighet att ändra namn mm mot en avgift.

När är sista anmälningsdag?

Anmälningstiden går ut den 10 maj 2018. Därefter kan man endast efteranmäla individuella deltagare.

OBS! Lag går EJ att anmäla efter den xx maj.

Anmälningssystemet är öppet för individuell efteranmälan från den 11/5 till 28/5. Du kan också efteranmäla dig  vid tröj- och nummerlappsutdelningen på ICA Maxi lördag och söndag den 26 och 27maj  kl. 10.00 – 14.00 , samt på arrangemangsdagen kl 15-17 i närheten av tröj- och nummerlappsutdelningen. Vi tar ut en efteranmälningsavgift på 100 kr/person.

Kan man efteranmäla lag?

Nej. All laganmälan skall göras senast den xx maj.

Måste jag trängas för att hämta ut tröjor och nummerlappar?

Nej. Man kan hämta tröjor och nummerlappar i förväg på ICA Maxi lördag och söndag den 26 och 27 maj mellan kl 10 -14. Uppge då ditt namn om du är individuell deltagare och ert lagnamn om ni hämtar för ett lag. OBS! En person kan hämta åt flera lag från sin arbetsplats.

Kan man byta klass?

Ändringar (t ex byte av namn eller klass) kan göras vid utdelningen av tröjor och nummerlappar på ICA Maxi den 26 och 27 maj kl 10-14 och på arrangemangsdagen mellan kl 15 -17. En ändring kostar 50 kr.

Jag kan inte hämta tröjor och nummerlappar på plats enligt vår hemsida på lördag eller söndag. Hur gör jag då?

Då hämtar man tröjor och nummerlappar på arrangemangsplatsen på tävlingsdagen. Hämtas från kl 15.

Måste det vara den som anmält laget som hämtar tröjor och nummerlappar?

Nej. Vilken som helst av lagdeltagarna kan hämta ut tröjor och nummerlappar. Om man t ex är ett företag som anmält flera lag kan en representant hämta samtliga lags tröjor och nummerlappar.

Måste alla i ett lag springa samma sträcka?

Nej. Lagen kan blanda sträckor, damer och herrar precis som man vill.

Hur många deltagare får det vara i ett lag?

Ett lag består av fem deltagare. Om man t ex är 8 st anmäler man ett lag och tre st individuella deltagare. Då bör man komplettera med en extra matkasse enligt nedan

Vad är det för skillnad på 5 km och 5 km promenad?

I klassen 5 km är det tidtagning, vilket det inte är på 5 km promenad. Vet man med sig att man vill och har för avsikt att springa 5 km bör man anmäla till 5 km. Vill man bara promenera väljer man 5 km promenad.  De olika klasserna 5 km och 5 km promenad går också över olika bansträckningar.

Var är tävlingsplatsen?

På grönytorna bakom Maserhallen i Borlänge.

Vilken tid startar man?

Starttider för resp sträcka bestäms när anmälningstiden gått ut och man vet hur många deltagare det är i de olika klasserna. Starterna för de olika sträckorna sker mellan kl 18 – 18.30. Definitiva starttider kommer att läggas ut så snart det är klart med starttid för resp sträcka.

När börjar löptiden beräknas?

När du passerar startbågen! Tidigare år har tidtagningen börjat när startskottet har gått men nu blir det individuell tidtagning från när du passerar startbågen. Viktigt att du passerar genom startbågen! Nu kan du ta det lugnt i startfållan utan att det påverkar tiden!

Vad menas med extra matkasse?

Man får per automatik en matkasse per lag man anmäler. En matkasse innehåller mat för 5 personer (=ett lag). Är man t ex 8 personer, som i exemplet här ovan, kan man beställa en extra matkasse á xxx kr. Man får då mat för 5 personer ytterligare.

Kan man få laktos-/glutenfri matkasse?

Tyvärr inte då vi har en stor mängd matkassar som skall packas och hanteras.

Hur vet man vad som finns i matkassen?

På hemsidan finns en bild på en kasse och texten ”Vad bjuder Blodomloppet på i år”? Där kommer man framöver att kunna se vad matkassen innehåller.

Vi kommer även att komplettera med lokala produkt/er.

Finns det någon åldersgräns för deltagande i Blodomloppet?

Nej. Var och en ansvarar för att sitt barn klarar att delta i Blodomloppet.

Får man delta med barnvagn?

Ja, men endast i promenadklassen då det varit för många tillbud med barnvagnar i tidtagningsklasserna.

Får man delta med rullstol?

Ja. Vi rekommenderar då promenadklassen.

Får man gå med stavar?

Ja, men endast i promenadklassen då det är för stor risk för tillbud med stavar i tidtagningsklasserna.

Får man ha hund med sig?

Ja, men endast i promenadklassen. Dock, med tanke på det stora deltagarantalet, bör man fundera över om det är stressande för hunden. Den kanske mår bättre hemma. Många människor är också hundrädda.

Välkomna till Blodomloppet Borlänge!


Grundare

Huvudsponsorer

nationell_sponsor

leverantor