Sveriges största motionslopp

Hälsoinspiratörer hjälper Scandics personal att må ännu bättre

19-04-13

Scandic är en av svensk idrotts större sponsorer och en av Blodomloppets nationella huvudsponsorer. Förutom att synas i samband med loppen och att vara med för att uppmärksamma betydelsen av att ge blod har Scandic ett annat viktigt syfte med sin aktivering av sponsorskapet – att ytterligare arbeta för att utveckla medarbetarnas hälsa.

Från människa till människa

19-03-13

Octapharma har sponsrat Blodomloppet sedan starten 1993. De stödjer blodgivningen eftersom blodplasma är grunden för deras tillverkning av livsviktiga läkemedel. Tack vare blodgivare kan personer med till exempel immunbrist eller blödarsjuka behandlas regelbundet och därmed leva ett aktivt liv.

Ekblom Bak: ”Ingen rörelse är för liten eller kortvarig”

19-02-13

Elin Ekblom Bak arbetar som högskolelektor i idrottsvetenskap, inriktning folkhälsa och fysisk aktivitet, på GIH. Hon är bland annat aktuell med artikeln Stor försämring av svenskars kondition. Vi fick en pratstund med Elin för att prata mer om folkhälsoutvecklingen i Sverige under de senaste 25 åren.

Blodomloppet siktar på rekord

19-01-13

”2019 vill vi tillbaka till rekordnivåer”, berättar Claes Fagerström, ordförande i Föreningen Blodomloppet Sverige. Att ännu tydligare lyfta fram den samhällsnytta som loppen skapar blir ett sätt för att locka fler deltagare och nya blodgivare.

Datum för Blodomloppet 2019

18-10-01

Medan vi utvärderar årets säsong börjar vi också förberedelserna för nästa år. Här hittar du datum för de 17 orter som Blodomloppet arrangeras på 2019.

Totalt 106 184 deltagare i Blodomloppet 2018

18-09-21

Blodomloppet är en serie motionslopp (5 och 10 km) som genomförs på 17 orter runt om i landet. Målet är att uppmärksamma vikten av blodgivning och få fler att ge blod. Det totala antalet deltagare landade i år på 106 184. Antalet nya blodgivare som anmälde sitt intresse i direkt anslutning till evenemangsområdena uppgick till […]

Visby: ”Många företag som deltar med sin personal”

18-09-11

Torsdag 13 september är det dags för den trettonde upplagan av Blodomloppet i Visby. Arrangörerna, VIF Gute Friidrott och Blodcentralen i Visby, ser fram mot en eftermiddag med motion, hälsa och blodgivning i fokus.

Halmstad: ”Redan igång och rekryterar innan loppet ens har börjat”

18-09-02

Onsdag 6 september är det dags för den andra upplagan av Blodomloppet i Halmstad. Arrangörerna, Halmstad Orienteringsklubb och Blodcentralen Halmstad, ser fram mot en kväll med uppemot 1 200 deltagare.

Karlstad: ”Viktigt budskap med både blodgivning och hälsa i fokus”

18-08-29

Torsdag 30 augusti är det dags för den tredje upplagan av Blodomloppet i Karlstad. Arrangörerna, IF Göta och blodcentralerna i Värmland, ser fram mot en kväll med uppemot 2 000 deltagare.

Västerås: ”Hoppas kunna hjälpa till att sprida budskapet”

18-08-27

Onsdag 29 augusti är det dags för den 15:e upplagan av Blodomloppet i Västerås. Arrangörerna, Västerås FK Friidrott och Blodcentralerna i Västmanland, ser fram mot en kväll med drygt 4 500 deltagare.

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor