Sveriges största motionslopp

Livesändning Blodomloppet Jönköping 2019!

19-08-13

Här ser du vår sändning från Blodomloppet Jönköping ikväll 13 augusti!

NeH och Blodomloppet förlänger sitt samarbete

19-07-11

NeH och Blodomloppet har nu i 6 år samarbetat och med de goda resultaten har parterna valt att förlänga samarbetet med 3 år.

Plasmagivare hjälper nioårige Petter Sefton

19-06-15

Petter Sefton är 9 år gammal och har immunbristsjukdomen Brutons. 1,5 liter plasma ger de ungefärliga 6,6 gram gammaglobulin som han behöver per vecka för att överleva sin sjukdom. Det krävs 2-3 plasmagivare per vecka för att få ut den mängden gammaglobulin, som dessutom kommer att behöva ökas i och med att Petter blir äldre och […]

14 juni Internationella blodgivardagen, en dag som tillägnas alla blodgivarhjältar

19-06-12

Internationella blodgivardagen är till för att tacka blodgivare för deras livsviktiga insatser, öka medvetenheten om behovet av regelbundna bloddonationer och för att säkerställa tillgången på kvalitetssäkrat blod och blodprodukter.

Hälsoinspiratörer hjälper Scandics personal att må ännu bättre

19-04-13

Scandic är en av svensk idrotts större sponsorer och en av Blodomloppets nationella huvudsponsorer. Förutom att synas i samband med loppen och att vara med för att uppmärksamma betydelsen av att ge blod har Scandic ett annat viktigt syfte med sin aktivering av sponsorskapet – att ytterligare arbeta för att utveckla medarbetarnas hälsa.

Från människa till människa

19-03-13

Octapharma har sponsrat Blodomloppet sedan starten 1993. De stödjer blodgivningen eftersom blodplasma är grunden för deras tillverkning av livsviktiga läkemedel. Tack vare blodgivare kan personer med till exempel immunbrist eller blödarsjuka behandlas regelbundet och därmed leva ett aktivt liv.

Ekblom Bak: ”Ingen rörelse är för liten eller kortvarig”

19-02-13

Elin Ekblom Bak arbetar som högskolelektor i idrottsvetenskap, inriktning folkhälsa och fysisk aktivitet, på GIH. Hon är bland annat aktuell med artikeln Stor försämring av svenskars kondition. Vi fick en pratstund med Elin för att prata mer om folkhälsoutvecklingen i Sverige under de senaste 25 åren.

Blodomloppet siktar på rekord

19-01-13

”2019 vill vi tillbaka till rekordnivåer”, berättar Claes Fagerström, ordförande i Föreningen Blodomloppet Sverige. Att ännu tydligare lyfta fram den samhällsnytta som loppen skapar blir ett sätt för att locka fler deltagare och nya blodgivare.

Datum för Blodomloppet 2019

18-10-01

Medan vi utvärderar årets säsong börjar vi också förberedelserna för nästa år. Här hittar du datum för de 17 orter som Blodomloppet arrangeras på 2019.

Totalt 106 184 deltagare i Blodomloppet 2018

18-09-21

Blodomloppet är en serie motionslopp (5 och 10 km) som genomförs på 17 orter runt om i landet. Målet är att uppmärksamma vikten av blodgivning och få fler att ge blod. Det totala antalet deltagare landade i år på 106 184. Antalet nya blodgivare som anmälde sitt intresse i direkt anslutning till evenemangsområdena uppgick till […]

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor