17-04-15

Blodomloppet i samarbete med BAUHAUS-galan!

Tack vare Blodomloppets huvudpartner BAUHAUS har du möjlighet att ta del av ett extra biljetterbjudande till Diamond League-tävlingen BAUHAUS-galan.

BAUHAUS-galan är en av världens främsta friidrottsgalor och ingår sedan 2010 i IAAF Diamond League – friidrottens högsta galaserie. Tävlingen avgörs 18 juni på Stockholms Stadion.

Blodomloppet har en alldeles egen läktare i höjdhopps- och stavhoppskurvan på Stadion och alla deltagare har möjlighet att köpa biljett till specialpris, 200 kronor styck eller 400 kronor för hela familjen (2 vuxna + 2 barn).

Som en del i samarbetet arrangeras Lilla Blodomloppet Stockholm samma dag som Diamond League-galan. Och inte nog med det – barnloppet går av stapeln inne på Stockholms Stadion!

Svenska Barnidrottspriset delas ut under galan

Under galan delas Svenska Barnidrottspriset ut. Priset instiftades 2013 av läkaren Klas Östberg i syfte att lyfta fram positiva exempel på personer eller organisationer som förbättrar möjligheterna för barn att hålla på med fysisk aktivitet.

– Det finns så mycket positivt att hämta ur idrottsrörelsen och dess ideella verksamhet. Att hålla på med idrott eller röra på sig regelbundet gör alla till vinnare, framför allt barnen, säger Klas Östberg som är en av Sveriges mest erfarna idrottsläkare.

2016 års pris gick till tv-profilen Kalle Zackari Wahlström för hans realityserie ”Gympaläraren”, där han återvände till sin gamla högstadieskola för att få skolungdomarna att röra på sig mer.

Friidrott i världsklass

Länk: Biljetterbjudande till BAUHAUS-galan

Elva olympiska mästare tävlade på Stockholms Stadion 2016 i års gala och bland höjdpunkter märks Susanna Kallurs comeback på 100 m häck, Meraf Bahtas andraplats på 1500 m, Ruth Jebets stadionrekord på 3000 m hinder (9:08.37) och Christian Taylors 17.59 i tresteg.

Genom åren har det satts inte mindre än 83 världsrekord på den klassiska arenan vilket är långt fler än på någon annan arena i världen.

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor & leverantörer